PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Суперхрани

Най-добрите Суперхрани, които всеки трябва да приема ежедневно

Представяме ви списък с плодове, зеленчуци и зърнени храни, които са някои от най-добрите Суперхрани в света.

Киноа – тази зърнена храна има много богата хранителна стойност. С лек орехов вкус и консистенция подобна на отиз или кус-кус, коноата е единствената зърнена култура, която съдържа всички 9 незаменими аминокиселини, които организма може да се добавя само от външни източници. Освен това киноата е много богат източник на протеини.

Боровинки – тези вкусни плодове имат много висока хранителна стойност. Те са пълни с фибри, витамин С и съединения, които се борят с туморите. Проучванията показват, че боровинките подобряват паметта.

Чиа – семената от чиа съдържат повече незаменими мастни киселини от всяко друго известно растение. Семената са богати на витамини и ценни минерали като калий, калций, желязо и магнезий.

Овесена каша – има много високо съдържание на фибри, антиоксиданти и множество други хранителни вещества. Тази питателна храна, която се използва предимно за закуска понижава нивата на холестерола, подпомага храносмилането и подобрява обмяната на веществата.

Зелен чай – използва от хилядолетия в народната медицина като лек за всичко от рак до сърдечни заболявания. Тайната на тази вкусна напитка са антиоксидантите. Те забавят нередовния растеж на клетките, което потенциално би могло да помогне за предотвратяване на растежа на някои ракови заболявания.

Броколи – този вкусен зеленчук е богат на витамини, минерали, антибактериални съединения и фибри, които са подходящи за всяка една диета. Броколите са известни с това, че съдържат големи количества витамин С и фолиева киселина, които могат да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания, инсулт и някои видове рак.

Ягоди – тези вкусни плодове са изключително богати на витамин С. Само една чаша от тях задоволява дневната нужда от витамин С (74 мг на ден за жените и 90 мг на ден за мъжете). Ягодите са богати на антиоксиданти, които повишават имунитета и извеждат свободните радикали от организма. Големите количества витамин С пък подпомагат нормалната функция на очите.

Сьомга – тази вкусна океанска риба съдържа много протеини и омега-3 мастни киселини, които намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. Сьомгата предпазва и кожата от вредното въздействие на ултра-виолетовите лъчи.

Диня – има ниско съдържание на захар и високо съдържание на витамини А и С. Това я превръща в перфектна нискокалорична закуска. Проучванията показват, че динята понижава кръвното налягане и риска от сърдечно-съдови заболявания.

Спанак – съдържа антиоксиданти, витамини и противовъзпалителни вещества, които стимулират зрението и подобряват здравината на костите. Една купичка спанак носи около 12% от препоръчителната дневна доза калций и достатъчно витамин К за предотвратяване загубата на костна маса.

Шам фъстък – тези ядки съдържат много протеини и фибри, а освен това не съдържат холестерол. Богати са на калий.

Яйца – яйцата са ценен източник на протеини и ценни хранителни вещества. Едно яйце има само 70 калории, но съдържа около 6 грама протеин. Яйцата са чудесен източник на омега-3 мастни киселини.

Бадеми – това да най-богатите на хранителни вещества ядки, 30 грама бадеми съдържат 191 калории и 3.4 грама фибри (около 14% от препоръчителната дневна доза). Бадемите са богати още на желязо, магнезий, витамин Е, калций и калий.

Джинджифил – леко пикантен, джинджифила е вкусна подправка, която се използва като природен лек за всичко от стомашно неразположение до нежелано възпаление.

Цвекло – съдържа витамини, минерали и антиоксиданти, които укрепват жизненоважните органи и повдигат имунитета. Лилавия цвят може да е тайната на лечебните свойства на цвеклото, тъй като проучванията показват, че лилавите пигменти в тези зеленчуци могат да предотвратят рак и други дегенеративни заболявания.

Тиква – притежава много витамини и антиоксиданти, бета-каротин и витамин А. Тиквата повишава имунитета и подобрява здравето на очите.

Фасул – има високо съдържание на протеин и ниско съдържание на холестерол. Фасула е богат на фибри, фолиева киселина и магнезий.

Ябълки – те са много хубави нискокалорични плодове като една средно голяма ябълка съдържа по-малко от 100 калории. Ябълките намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет и астма.

Чесън – може да жертвате приятния си дъх, но чесъна се използва от векове като храна и лекарство. Чесъна се използва за лечение на почти всичко от високо кръвно налягане и сърдечно-съдови заболявания до някои видове рак. Екстракта от чесън може да се използва за лечение на гъбични инфекции при жените и проблеми с простатата при мъжете.

Леща – има много високо съдържание на протеини, желязо и други основни хранителни вещества. Желязото помага в борбата с анемията (състояние, което е особено разпространено сред вегетарианци и вегани).

Рейтинг:

Отзиви

Няма по-супер храна от кебапчето.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...