PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Здравословни рецепти

Домашни палачинки със сода

Няма нищо по-вкусно от домашно приготвената храна. А още по-прекрасно е, когато тя е не само домашна, не само вкусна, но и най-вече здравословна.

Предлагаме ви този лесен, бърз и здравословен начин за приготвяне на палачинки у дома.

Необходими продукти:

  • около 300 гр. пълнозърнесто/кокосово брашно
  • 4 яйца
  • 1 кофичка кисело мляко/кокосово мляко
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • масло по избор (краве, кокосово, какаово)

В кофичката кисело мляко сложете содата, разбъркайте и оставете леко да "бухне". В купа разбийте яйцата. Към тях добавете киселото мляко и разбъркайте добре.

След това започнете постепенното слагане на пълнозърнестото/кокосовото брашно. Ако сместа стане прекалено гъста може да я разредите малко с вода или кокосово мляко. 

Оставете така приготвената смес "да почине" 5-10 минути и след това може да започнете и с печенето на палачинките. След изпичането на всяка една палачинка намазвайте отгоре с желаното от вас масло.

Съвет: оформете палчинките по-малки, тъй като стават не само по-красиви, но и по-апетитни.

Важно: Ако не консумирате животински продукти, просто не добавяйте яйца и кисело мляко. Вместо тях сложете повече вода или кокосово мляко. Също стават изключително вкусни.

Бон Апети

Ако и вие сте от хората, които обичат здравословното хранене и често експериментирате у дома, с радост може да споделите с нас ваши рецепти и ние ще ги публикуваме при нас!

Може да ни ги изпращате на: office@newage.bg

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...