PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Суперхрани

Мед за успокоение, хармония, красива кожа и добро здраве

През последните години медът добива все повече популярност като естествен заместител на захарта и изкуствените подсладители. Факт е че рецептите за красота и здраве в интернет пространството изобилстват. Освен прекрасният мек аромат медът, може да донесе наслада, успокоение и добро здраве.
Мед за здраво сърце и подсилен имунитет
Според "Американската асоциация за сърдено-съдови заболявания" една от най-честите причини за смърт при мъжете и жените са именно заболявания на сърцето.
Според някои водещи институти консумацията на мед може да намали риска от подобни заболявания. Консумацията на чист мед заедно с редовни физически упражнения и балансирано здравословно хранене могат да бъдат в полза на доброто здравословно състояние.
Направено проучване от учените в Университета на Техеран показва, че участниците, които са консумирали мед всекидневно са поддържали нивата на холестерол в организма в нормални стойности.
Мед за красива кожа
Един от най-често използваните продукти в грижата за красивата кожа е пчелният мед. В козметичната индустрия той е застъпен като една от най-често използваните съставки в грижата за добрата визия на кожата. Масажът на тялото с мед е изключително полезен за поддържане на красива кожа, а медените терапии за лице са истински благодат.
Натуралният продукт помага още за намаляване на възпаления, болка и зачервявания причинени от изгаряния (включително и слънчеви).
Пчелният мед успокоява сетивата, носи хармония и понижава депресията и стреса.
Има много начини да включите консумацията на мед в своето ежедневие. Той е отлична добавка към любимото кафе, съчетава се перфектно с ароматен топъл чай или мляко.
Можете да го добавите към сладкиши, печени плодове, тиква или плодови салати.
Прилагането в домашни рецепти за красота също не е никак трудно. Можете да добавите чаена лъжичка мед към готовата маска за лице или да си направите сами такава.
Накратко, това е една малка и сладка стъпка напред към по-доброто здраве и красота!

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...