PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Суперхрани

Сок от Алое Вера - "Растението на безсмъртието"

Всеки е чувал за растението Алое Вера и неговите невероятни лечебни свойства. Много хора отглеждат растението в дома или двора си и го използват, когато е необходимо. Знаете ли обаче, че Алое Вера не се ограничава само до локална употреба? Растението оказва много благоприятно въздействие върху целия организъм и когато се консумира вътрешно, под формата на сок. Забравете за вредните подсладени или газирани напитки. Сокът от Алое Вера може да не изглежда много приятно, но носи големи ползи здравето. На първо място сокът по естествен начин води до детоксикация на тялото. Пиенето на сок от Алое Вера трябва да се превърне в ежедневен здравословен навик.

Вече повече от 6000 години Алое Вера се използва за лечебни цели от различни култури и цивилизации. Неслучайно египтяните го наричали „Растението на безсмъртието“ и го използвали буквално за всякакви болежки.

Сокът от Алое Вера подсилва имунната система, със своите антибактериални, противовирусни и противогъбични свойства. Сокът помага на организма да се очисти от токсините и нахлуващите патогени.

Ползите от сока от Алое Вера

Сокът от Алое Вера съдържа повече от 70 съставки, които включват:

Минерали

Алое Вера съдържа почти 20 минерала, включително: калций, магнезий, цинк, хром, селен, натрий, желязо, калий, мед и манган. Комбинацията от тези минерали подобрява метаболизма на ензимите. Цинка е много силен антиоксидант, който увеличава активността на клетъчните ензими, подобрявайки детоксикацията на метаболитните отпадъци.

Ензими

Алое Вера съдържа ензими като амилаза и липаза, които приемани през устата подпомагат храносмилането и разграждането на мазните храни. Някои от ензимите в растението съдействат за облекчаване на възпаленията.

Витамини

Алое Вера е едно от малкото растения, съдържащи витамин В12, необходим за производството на червени кръвни телца. Освен това Алое Вера съдържа големи количества витамини А, С, Е, В1, В2, В3, В6, холин и фолиева киселина. Холина и витамините от група В са необходими за амино-киселинния метаболизъм, а витамините А, С и Е носят силните антиоксидантни свойства на растението.

Полизахариди

Растението съдържа слизести полизахариди. Това са захарни молекули с дълги вериги, състоящи се от маноза и глюкоза. Тези слизести полизахариди са отговорни за много от лечебните свойства на Алое Вера. Те изпълняват много ключови функции в тялото. Действат като противовъзпалителни агенти, имат антибактериално и антивирусно действие, засилват имунитета, насърчават растежа на тъканите и подобряват клетъчния метаболизъм.

Натурална детоксикация на тялото, посредством сок от Алое Вера

Растението пречиства организма от вредни вещества. Премахва токсичните вещества от стомаха, бъбреците, далака, пикочния мехур, черния дроб и дебелото черво. Множество изследвания доказват, че сока от Алое Вера подобрява храносмилането, предотвратява стомашни проблеми и язви. Сока облекчава възпалението на тъканите, което често причинява болки в ставите и артрит. Специалистите препоръчват за оптимално здраве да пиете по една чаша сок от Алое Вера, два пъти дневно.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

pi6ete kolko ikak da se priema soka.
Крис
Как да ползваме сок от растението вкъщи?
Ан
Какво е количеството на всеки витамин и минерал в 100 мл?
Гост
Чудесно, но къде ще го намерим тоя сок?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...